Archiwum z grudzień, 2015

Tu Mieszkam Tu Zmieniam

Dodane 31 grudnia 2015 przez Redakcja

Stowarzyszenie Przyjaciół Ziemi Krzęcińskiej zostało laureatem drugiej edycji konkursu grantowego „Tu mieszkam, tu zmieniam” organizowanego przez Fundację Banku Zachodniego WBK.

Konkurs polegał na wyborze najciekawszych inicjatyw społecznych z pośród wielu setek aplikacji złożonych przez różne organizacje z całej Polski.

Wniosek Stowarzyszenia Przyjaciół Ziemi Krzęcińskiej na zadanie pn.: „Współpraca międzypokoleniowa przy ochronie miejscowych zabytków w Krzęcinie. Odnowienie XIX-wiecznego, wykonanego z piaskowca Krzyża z płaskorzeźbami na wiejskim cmentarzu.” został pozytywnie oceniony przez jury, czego efektem jest przyznanie 4tys.zł.

Harcerski bieg terenowy

Dodane 29 grudnia 2015 przez Redakcja

Z końcem listopada 2015 r. harcerze z 77 dh Biedronka im.AK przeprowadzili bieg terenowy pn.”Zabytki Krzęcina”. Wydarzenie to było jednym z elementów realizacji projektu SPZK Współpraca międzypokoleniowa przy ochronie miejscowych zabytków w Krzęcinie. Odnowienie XIX-wiecznego, wykonanego z piaskowca Krzyża z płaskorzeźbami na wiejskim cmentarzu, projektu współfinansowanego z wygranego przez SPZK grantu Fundacji BZWBK  Tu Mieszka/ Tu Zmieniam.