Święty Mikołaj 2016

2-3 XII w IV Biwaku Mikołajkowym wzięło  udział w sumie 84 harcerzy i zuchów z: 77DH Biedronka im.AK i 77GZ Leśne Robaczki z Krzęcina, 73DH Jastrząb im.AK z Gaja i DH Nieprzetartego Szlaku Radosne Bratki z Waganowic. Odbyły się warsztaty z decupage. świecowisko o tematyce mikołajkowej, seans filmowy, zajęcia programowe: sprawnościowe (rzut do celu, obieranie marchewek na czas), układanie ogniska, przekazywanie informacji alfabetem morse’a za pomocą chorągiewek, warsztat literacki, gra Tabu, kalambury dla zuchów oraz warsztaty plastyczne wyklejania bałwanka Mrozika. Biwak zakończył się apelem: harcerki Natalia Waga, Wioletta Kęska i harcerze Wojciech Góralczyk, Bartłomiej Ciernia zamknęli próbę i otrzymali stopień Harcerki Orlej i Harcerza Orlego.

W sobotę o godz. 16 w szkolnej sali gimnastycznej św.Mikołaj spotkał sie ze wszystkimi dziećmi, w niedzielę 4.  XII odwiedził w domach wszystkich krzęcińskich seniorów 84+ oraz osoby niepełnosprawne i ciężko chore.

biwak1 biwak3 mikolaj3 mikolaj5